Posted on

The Three Lions vant sin første kamp: England slo Irland 2-0

UEFA Nations League ble stadig mer intens, og England slo Irland 2-0, og ga den nye midlertidige treneren Lee Carsley en seier i sin første opptreden som trener. I første omgang hjalp mål fra Declan Rice og Jack Grealish at Three Lions tok alle tre poengene i UEFA Nations League gruppe B-kampen.

Etter at kampen startet tok Irland ledelsen med å starte en offensiv blant hjemmefansens jubel. I det 7. minutt fikk Jason Morumbi en heading i 16-meteren, men dessverre headet han ballen høyt og bommet på muligheten. Umiddelbart etterpå kom England gradvis inn i spillets tilstand, og Harry Kane hadde også en sjanse til å heade ballen i en kontring, men dessverre klarte han ikke å gripe den.

I det 12. minutt av kampen skapte England en trussel i frontbanen. Etter at Trent Alexander-Arnold og Anthony Gordon, som hadde på seg England drakt 2024, samarbeidet smart, ble Gordons skudd reddet av den irske målvakten Kelleher, men ballen falt rett ved føttene til Rice, og han skjøt i mål med et kraftig spark, og endret resultatet. til 1-0.

Etter det fortsatte England å undertrykke angrepet og scoret nok et mål i det 26. minutt. Gjennom lagsamarbeid ga Rice og hovedspillerne Menou og Saka ballen kontinuerlig, og sendte ballen til slutt til Grealish, som hadde på seg England billige fotballdrakter. Grealish satte ballen enkelt inn i nedre høyre hjørne av Kelleher, og stillingen ble utvidet til 2-0. Englands raske pasninger og stilltiende samarbeid gjorde at Irlands forsvar virket hjelpeløst.

I andre omgang ble tempoet i spillet redusert, men England kontrollerte likevel situasjonen på banen. Irland hadde en stor sjanse i det 59. minutt, da Cedozi Ogbene slo gjennom på høyresiden og la et innlegg. Sammy Smodic skjøt hardt i 16-meteren, men ballen gikk litt utenfor stolpen og bommet på målsjansen. Englands keeper Jordan Pickford var stødig gjennom hele kampen og ga ikke motstanderen for mange sjanser. Kelleher reddet deretter skudd fra Jarrod Bowen og Bukayo Saka etter hverandre, og forhindret at scoringen ble utvidet ytterligere.

Irland fortsatte å prøve å finne offensive muligheter i andre omgang, men klarte ikke å bryte gjennom Englands forsvar. Tvert imot var England solide på forsvarssiden og opprettholdt en 2-0-ledelse frem til sluttsignalet. Til slutt fikk England, anført av Carsley, en god start i UEFA Nations League.