Posted on

Frankrike slo Østerrike med knepent 1-0, Mbappe skadet og blodfarget trøye

I første runde av 2024-europacupen gruppe D, beseiret det franske laget Østerrike 1-0 hjemme med selvmål og vant seieren med nød og neppe. Det er imidlertid mange skjulte bekymringer bak seieren. I andre omgang av kampen brakk den franske kjernen Mbappe nesen og ble båret ut på båre med en blodfarget fotballdrakt med eget navn. Situasjonen er ikke optimistisk.

I første omgang hadde det franske laget en absolutt fordel og fortsatte å legge press på innlandet til Østerrike. I det 36. minutt brøt Mbappe seg inn i 16-meteren for å skape en trussel. Innlegget hans reflekterte ved et uhell ved føttene til den østerrikske forsvarsspilleren Wöbel, som fikk panikk og headet ballen i eget mål. Det franske laget var heldige som tok ledelsen. Det franske laget fortsatte å legge press på Østerrike. Griezmann gjorde et kraftig skudd før slutten av første omgang, men dessverre ble det reddet av motstanderens keeper. På slutten av omgangen tok det franske laget midlertidig ledelsen med dette selvmålet.

I andre omgang opprettholdt det franske laget fortsatt offensiven. Situasjonen på banen endret seg imidlertid plutselig. I det 56. minutt kolliderte Mbappe med den østerrikske forsvarsspilleren da han brøt gjennom 16-meteren i høy fart. Han falt i bakken og nesen blødde, og farget det Frankrike bortedrakter rød. Scenen var spennende. Til slutt klarte ikke Mbappe å fortsette kampen på grunn av alvorlige skader og ble båret ut på båre. Etter kampen ble det bekreftet at nesen hans var brukket og at han kan gå glipp av noen av det neste franske lagets kamper.

Sluttresultatet av spillet ble akkurat som alle forestilte seg. Med Wobbels selvmål vant det franske laget kampen 1-0 og tok ledelsen i gruppen med 3 poeng. Disse tre poengene gjorde imidlertid at de mistet en kjernespiller, superskytteren Mbappe i verdensklasse.